LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressThe next step
29-11-2017

Op 29 november 2017 organiseert Sociaal Werk Nederland een speciale bijeenkomst met Gouden én andere Gemeenten, én sociaalwerkorganisaties.Deze inspiratiebijeenkomst duurt van 9.30 uur tot 14.15 uur en vindt plaats bij Van der Valk Hotel Utrecht. We verwelkomen graag wethouders, directeuren sociaaldomein en directie en management van sociaalwerkorganisaties uit het hele land. Sterker: spreek af en kom samen!


Het predicaat ‘Gouden Gemeenten’verwijst naar het feit dat deze gemeenten de Transformatie metterdaad vormgeven. 21 Gouden Gemeenten zijn nieuwe wegen ingeslagen. Samen met onder andere sociaalwerkorganisaties boeken ze mooie resultaten voor en met hun (kwetsbare) burgers. Maar ook in andere – net niet gouden- gemeenten wordt hard gewerkt: de zorg is overgeheveld, wijkteams vinden hun weg. Maar innovatie? Transformatie?

Inspiratiebijeenkomst
De inspiratiebijeenkomst Gouden Gemeenten: Transformatie, The Next Step! gaat over belangrijke maatschappelijke trends, de grootste lessen in de transformatie van het sociaal domein, de rol en zeggenschap van verschillende partijen daarin zoals gemeenten, verschillende stakeholders en burgerinitiatieven. We bespreken de ontwikkelingen in het sociaal domein en gemeenten. Daarbij richten we ons op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Hoe kan het sociaal domein én de lokale democratie versterkt worden? Wat geven we mee aan de nieuwe coalities in 2018?

Vijf wethouders en PechaKucha’s

Op 29 november nemen vijf wethouders van Gouden Gemeenten de aanwezigen via PechaKucha’s mee naar hun transformatie-highlights: waar zijn ze trots op? En waar zitten de ‘uitdagingen’, de haken en ogen? Wat baart zorgen en waarvoor moet de nieuwe coalitie zich na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 hard maken?
Hun presentaties, het debat met de zaal en kennisdelen vormen het hart van deze bijeenkomst.

 

Twee sprekers

Jantine Kriens (directeur VNG) verzorgt een inleiding.
Kim Putters (directeur SCP) zal in zijn exposé aanhaken bij het nieuwe sociale contract dat de overheid moet aangaan met burgers, en in discussie gaan met de zaal.


Tussendoor is er ruim tijd voor netwerken en lunch. 


Hoe kunt u zich aanmelden?
1. Via deze link komt u bij het evenement.
2. Bent u niet geregistreerd op onze website? Klik dan op “aanmelden”. 
3. Doorloop de aangegeven stappen.
4. Tijdens het proces kunt u de Inspiratiebijeenkomst en de ALV apart aanvinken. Als u naar beide onderdelen wenst te gaan, dan kunt u beide aanvinken.
5. U ontvangt een bevestiging per email van uw registratie.

Heeft u vragen over het aanmelden? Mail naar Lineke Lammen: lammen@sociaalwerk.nl
Met vragen over de Inspiratiebijeenkomst kunt u terecht bij Jennifer Elich, elich@sociaalwerk.nl

<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930