LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressTraining adviesvaardigheden - VOL!
02-11-2017

Training Adviesvaardigheden

Ben je beleidsmedewerker welzijn bij een gemeente? Pas begonnen of wil je een opfristraining? Dan is onze training wat voor jou! In onze training beleidsmedewerker krijg je handreikingen voor een goed advies. Je krijgt inzicht in je rol en positie ten opzichte van wethouder, bestuur, management, instellingen en burgers. Er is veel ruimte voor de dagelijkse praktijk.

Inhoud
De training bestaat uit 3 modulen. In de eerste module leer je de verschillende vormen van adviseren kennen. Hoe adviseer je mondelijk en wat zijn de kenmerken voor een goed schriftelijk advies. In de tweede module van de training leer je meer over de rol en positie van een beleidsmedewerker. Er is aandacht voor de relatie politiek, ambtenaar, instellingen en burger. In de laatste module gaan we in op jouw advies en jouw positie in de praktijk. Je krijgt meer inzicht in jouw mogelijkheden in het dagelijkse krachtenveld van een gemeente.

Trainingsmethode
De training beleidsmedewerker heeft een typische LCGW-aanpak. We werken vanuit de praktijk. We gaan aan de slag met oefeningen en casussen uit jouw eigen werk. Aan het eind van de training kan je jouw vaardigheden in de praktijk brengen met een acteur-wethouder. Deelnemers ervaren de training als tijdswinst. Door de uitwisseling met collega's en de aangeboden handreiking gaat je werk direct beter.

Doelgroep
De training is vooral geschikt voor beleidsmedewerkers van gemeenten of van advies- en of detacheringsbureaus. De trainingsgroep is maximaal 12 personen. De training omvat in totaal drie losse dagen over een periode van 3 maanden.

Resultaat
Na afloop ben je in staat om een goed advies op te stellen en het effectief te verdedigen. Je ontvangt een LCGW-certificaat.

Praktische informatie

Trainer: Chris Kuypers en verschillende gast-trainers.
Wanneer: 3 oktober, 2 november en 1 december 

Tijd: 10:00-16:00 uur.
Locatie: Gemeente 's-Hertogenbosch

 

Deze training wordt in het voorjaar en in najaar gegeven.

Kosten leden: Gratis voor 1 deelnemer per LCGW-lidgemeente. Daarna betaalt iedere deelnemer € 500,- per persoon. Mocht je de 2e deelnemer zijn dan krijg je een bericht van ons, voordat we een factuur sturen. Je kunt dan gratis annuleren. Bij no show wordt € 500,- in rekening gebracht.
Kosten Niet--leden: € 2.000,- per deelnemer

Inbegrepen: Cursusmap, accommodatiekosten en lunch