LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressCongres Gezondheid en Geluk VOL!
20-04-2018

Gezondheid brengt geluk

De plaatsen voor het plenaire deel in de ochtend zijn bezet. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst en/of voor het middagprogramma.

 

Op 20 april 2018 organiseert het LCGW een nieuw congres over geluk 2.0. In 2017 was veel belangstelling voor geluk en in Schagen gingen busladingen op zoek naar geluk. Niet alleen zelf gelukkig zijn maar ook zorgen dat de bewoners van jouw gemeente zich goed voelen, gezond voelen, actief worden en meedoen aan de samenleving.

Was het allemaal maar zo makkelijk. Niet alleen wij maar ook de gemeenteraad, het college van B&W en de ambtenaren moeten zich anders opstellen. De gemeente lost niet alle problemen op. Weg met deze zware last. Hulde aan de gemeente die zijn bewoners faciliteert in het zelf organiseren van zorg en welzijn in de eigen omgeving/wijk/dorp.

Mensen geven een eigen invulling van geluk. Iemand in een klein appartement midden in de stad vindt zijn plekje net zo’n paleisje als iemand met een grote boerderij op het platteland. Je gras kan best groener zijn dan die van de buurman.

Inspirerende sprekers en interactieve workshops dagen je uit om te ontdekken waar jij gelukkig van wordt en hoe je dit gebruikt in je werk. Wat moet de gemeente doen en niet doen voor het welbevinden van haar bewoners? Er is een omslag nodig en daar hebben we de ambtenaar, de wethouder, de medewerker van de welzijnsorganisatie voor nodig.

Je bent van harte uitgenodigd om je stem te laten horen op het congres van 20 april 2018.

 

Meld je nu aan voor het congres!