LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressImpressie congres Jeugdzorg van de toekomst

Veel (noordelijke) gemeenten willen de slag maken van een nieuw jeugd(zorg)beleid. Ook uit andere delen van het land kwamen collega's naar dit congres. Een aanzet om het anders te gaan doen in de jeugdzorg. Maar ook op de vervolg DOEN bijeenkomst ben je welkom. De datum volgt in onze nieuwsbrief. Hieronder de presentaties van de inspirerende sprekers.

Rob Gilsing
Judith Metz

Marielle Eijkman
Gert Schout 

 

Succesvol LCGW congres Gezondheid en Geluk

We kijken terug op een geslaagd congres bij de gemeente Nieuwegein. Dank aan Sabrina Eijk en Jan Joost Meijs voor de gastvrijheid. Zij zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld was. Hieronder een aantal linkjes naar presentaties van de spreker en deelsessies. 

Carl  Verheijen

Piet-Hein Buiting

Sabrina Eijk & Jan Joost Meijs   

Duco Bannink

Lisette Snippe & Valentijn van Esch

Tine Hens

 

 

 

Een aantal presentaties hebben we eerder tijdens Nieuwegein Talks gefilmd. Ze staan op het Youtube kanaal van het LCGW. Klik hier.  De foto's gemaakt door Sabine Hibma komen 25 april op onze Flickr pagina

 

Schagen stelt geluk burgers centraal
In Schagen heeft het gemeentebestuur het geluk van de burger centraal gesteld in het beleid. Een primeur in Nederland. Alle uitgaven op de gemeentebegroting worden getoetst aan de vraag of de burger daar gelukkiger van wordt.

Ook heeft de gemeente een wethouder van Geluk en een projectleider Geluk. Er zijn geluksbudgetten voor minima. klik op de link voor een impressie van het congres in Schagen.  Lees meer

 

Manifest: Petje Af
Een van de resultaten van het laatste LCGW congres is het manifest Petje af voor de burger. Met 200 leden hebben we samen 10 tips opgesteld voor de competenties van de ambtenaar van de toekomst. Je kunt het hier gratis downloaden.

LCGW Agenda