LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressSuccesvol LCGW festival van geluk

We kijken terug op een geslaagd festival van Geluk. Dank aan Jennifer Artz van de gastgemeenten 's-Hertogenbosch en Janny de Jonge van de gastgemeente Schouwen-Duiveland. Zij zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld was. Hieronder een aantal linkjes naar presentaties van de spreker en deelsessies. 

 

Klik hieronder op het youtubefilmpje voor een video-impressie op ons youtube kanaal. De foto's gemaakt door Patrick Kiwanuka staan op onze Flickr pagina. Het festival magazine kun je downloaden door op het plaatje hiernaast te klikken.

 

Schagen stelt geluk burgers centraal
In Schagen heeft het gemeentebestuur het geluk van de burger centraal gesteld in het beleid. Een primeur in Nederland. Alle uitgaven op de gemeentebegroting worden getoetst aan de vraag of de burger daar gelukkiger van wordt.

Ook heeft de gemeente een wethouder van Geluk en een projectleider Geluk. Er zijn geluksbudgetten voor minima. klik op de link voor een impressie van het congres in Schagen.  Lees meer

 

Verslag congres het Nieuw Samenspel
De grote zaal van Seats2Meet is op 17 februari 2016 gevuld met bestuurders, managers en professionals uit zorg, wonen, welzijn, onderwijs, werk en inkomen en gemeenteambtenaren. De transformatie van het sociaal domein vereist een nieuw samenspel van alle belanghebbenden, met name met burgersLees meer

 

Manifest: Petje Af
Een van de resultaten van het laatste LCGW congres is het manifest Petje af voor de burger. Met 200 leden hebben we samen 10 tips opgesteld voor de competenties van de ambtenaar van de toekomst. Je kunt het hier gratis downloaden.

LCGW Agenda