LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressDit boekje is goud waard
28-01-2019 12:00

Tijdens de ‘Dag van de mantelzorg’ in Steenwijkerland deel ik geluksmoment-kaartjes uit aan de bezoekers. Op mijn tafel ligt onder andere het boekje ‘Klein geluk voor de mantelzorger’, van Maria Grijpman en Inge Jager. Met zijn vrolijke kleuren trekt het de aandacht. Een wat oudere meneer pakt het op en zegt: “Dit is goud waard, elke mantelzorger zou dit moeten hebben”. Complimentje voor de schrijfsters dus.

 

Ik heb het boekje gekregen van Chris Kuypers van de LCGW, omdat ik het wellicht kan gebruiken in mijn contact voor mijn bedrijf Geluksmomentje delen. Ik vind het een prettig leesbaar boekje met  heel veel informatie. Zoveel informatie dat het je zou kunnen overladen. Maar gelukkig hoef je het niet van a tot z te lezen. Het wordt aangeboden als een soort receptenboekje. 

 

Het boekje gaat uit van zeven basisbehoeften die je als mantelzorger kunt hebben: rust, ontspanning, steun, energie, inzicht, vrolijkheid en contact. Heb je behoefte aan energie dan kijk je bij dat onderwerp welke recepten er allemaal zijn. Genoeg keus om vervolgens een recept uit te zoeken die bij jou past. De recepten bestaan uit praktische tips, oefeningen en suggesties waarmee je wordt gestimuleerd om ook goed voor jezélf te zorgen.

 

Je zou ook kunnen zeggen dat de recepten kleine oplaad-momentjes zijn. De meeste kosten maar weinig tijd, 1 tot 10 minuten. Een kort momentje van plezier en ontspanning om even tot jezelf te komen. De recepten zijn inspirerend, praktisch en bieden ruimte voor persoonlijke invulling.

 

Ken je een mantelzorger? Maak regelmatig contact een praatje of een appje kan al een verschil maken. Onderneem samen eens iets leuks en geef dit boekje cadeau. 

 

 

Geschreven door: Alida Boersma, www.gelukmomentjedelen.nl

<< January 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031