Eerste ronde workshops

Je kunt kiezen uit een van onderstaande deelsessies:

  1. Dockwize
   Het thema van deze workshop is organisatieontwikkeling en innovatie. Eerst zal het concept Dockwize worden gepresenteerd. Dockwize is een broedplaats voor ideeën, waar startups een succesvolle start maken en onderwijs en bedrijfsleven samenkomen
   . In het IMPACT programma van Dockwize is speciaal ruimte voor sociale ondernemingen. Eén van deelnemers zal vertellen over zijn ervaringen. De vraag die we daarna met jullie willen beantwoorden is “Hoe kun je als gemeente sociaal ondernemerschap stimuleren?”
  2. S-D opweg
   Mobiliteit, onderwijs, recreatie en dagbesteding. S-D op weg is een pilot van meerdere initiatiefnemers, ondersteunt door de Provincie Zeeland en de gemeente Schouwen-Duiveland. Samen geven zij  ruimte aan initiatieven van inwoners om de mobiliteit op het eiland te behouden en te verbeteren. We starten met een filmpje dat mooi het begin van het project laat zien. Daarna vertellen de deelnemers over de verschillende activiteiten die onder de pilot “SD-op weg” zijn uitgevoerd  en hoe ze worden ingezet. 
  3. Slak in Reimerswaal
   Een medewerker van een Zorginstelling  en een bevlogen medewerker van de gemeente Reimerswaal vertellen hoe ze zich de afgelopen jaren gespecialiseerd hebben in het vergroten van het welzijn van haar inwoners en de leefbaarheid in de kernen. Deze kennis wordt momenteel gedeeld  met de leerlingen van HZ.
   In de startfase van projecten wordt op officieuze wijze gewerkt. Dus zoveel mogelijk buiten het systeem, de beste voedingsbodem om innovatieve initiatieven en onderlinge samenwerking succesvol te maken! Een van de resultaten is een indicatieloze dagbesteding en een een sociaal maatschappelijke supermarkt gerund door mensen met een beperking. Deze supermarkt is teven bibliotheek, lunchroom en ontmoetingsplek. Laat je inspireren door deze doorbraak aanpak. 

 

/