Daar waar het raakt en de kunst van veranderen

tuinen

Dat was de titel van het jaarcongres 2022. Het congres raakte op meerdere manieren. Alle deelnemers waren blij dat ze elkaar weer mochten aanraken met handen geven en een knuffel met de ene collega die je weer in het echt zag. De mooie omgeving van Appeltern raakte ons gevoel van voorjaar en nieuwe kansen. Chris Kuypers zei na afloop:

“Het LCGW jaarcongres was een groot succes. Echt genieten om weer bij elkaar te kunnen zijn na de  Corona-pandemie. Natuurlijk is het aan de deelnemers om te beoordelen of het een succes was, maar er waren wel heel veel complimenten en positieve reacties.

We hadden een goed programma met verdiepende en inspirerende keynotes. En tijdens de eerste dag 20 workshops en deelsessie met de mogelijkheid van verdiepende discussies. De tweede dag gingen we op werkbezoek bij de gastgemeente West Maas en Waal en de FruitDelta Rivierenland. We danken hen voor de gastvrije ontvangst. Ook hartelijk dank voor de vrijwilligers van de LCGW-conferentiewerkgroep voor het uitstekende programma.”

Deze sprekers en workshops raakten ons. Anke Siegers zong aan het begin van haar verhaal het lied “Beautiful People”. Dat zijn we allemaal en laten we elkaar zo zien. Het geeft een basis om samen het beste te doen. In de workshops gaven de sprekers voorbeelden hoe zij net dat verschil maken, bijvoorbeeld door groenten en fruit uit de regio te verkopen. Dit is niet alleen gezond, duurzaam en goedkoop, het zorgt ook voor werk. De directeur van het kindcentrum in Beneden-Leeuwen liet zien dat je al jong kan beginnen. In zijn gebouw is ruimte voor samen werken aan (technische) opdrachten en samen te spelen. Het bijzondere aan de inrichting van het gebouw waren de kleine instructieruimtes. Na de instructie kunnen kinderen samenwerken, waar en met wie ze willen. Het congres sloot af op een speciale en bijzondere manier met een optreden in het theater Toverbal in Beneden-Leeuwen.

Dit is slechts een kleine greep uit het congres. De foto’s spreken voor zicht er was veel te zien en te beleven ter inspiratie voor je werk en privé leven.

Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten. Je mag het volgende congres niet missen. We kijken ernaar uit om jullie (weer) te zien!

 

Petra Raaijen

VNG

LCGW