Kapitaal voor het oprapen – 14 mei 2020

robert-collins-tvc5imO5pXk-unsplash

Kapitaal voor het oprapen – 14 mei 2020

Sport en cultuur: innovatieve oplossingen voor opgaven in het sociaal domein

Donderdag 14 mei 2020, Amersfoort

 

Grote maatschappelijke opgaven, toenemende kosten en krimpende budgetten. De dagelijkse realiteit voor veel gemeenten, terwijl de vraag naar zorg en aandacht voor kwetsbare bewoners alleen maar toeneemt. Dit vraagt om innovatieve en werkzame aanpakken. De inzet van sport- en cultuur biedt een antwoord. Duizenden organisaties en verenigingen, tienduizenden vrijwilligers en professionals, honderden gebouwen en velden staan klaar om de uitdaging aan te gaan. Maar hoe doe je dat als gemeente? Hoe pak je dat aan? Wat werkt er? Waar moet je rekening mee houden?

Op donderdag 14 mei 2020 organiseren LKCA, VSG, LCGW en gemeente Amersfoort een congres waar we bestuurders en beleidsmedewerkers sociaal domein, cultuur en sport kennis laten maken met succesvolle voorbeelden van projecten uit sport en cultuur. Op het congres staat oplossingsgericht denken centraal, waarbij we dichtbij praktijk en mogelijkheden van de eigen gemeente blijven. Na afloop heb je een goed beeld van sport- en cultuuraanpakken op maatschappelijke opgaven: hoe het werkt, hoe je zelf kunt beginnen en de koppeling legt tussen cultuur, sport en sociaal beleid.

Het wordt een actief congres, waarin we ervaringen delen, van elkaar leren,  inspiratie opdoen en plannen maken waarmee je meteen aan de slag kunt.

Wil jij weten welke oplossingen sport en cultuur bieden voor de uitdagingen in het sociaal domein? Een welk kapitaal in jouw gemeente voor het oprapen ligt? Dan mag je dit congres niet missen. Meld je nu alvast aan op www.lcgw.nl/aanmelden

Datum: 14 mei 2020
Locatie: Prodentfabriek
Plaats: Amersfoort
Tijd: 9.30 – 17.00 uur (start 10.00 uur en borrel vanaf 16.00 uur)
Kosten: 75 euro aanmelden voor 1 maart en 95 euro na 1 maart.

We hanteren een early bird tarief van €75, daarna bedraagt de deelnemersprijs €90. We beogen meerdere deelnemers van dezelfde gemeente(lijke organisaties), daarom een kortingstarief vanaf de 2e deelnemer. Zij krijgen 1 rekening en betalen ook €75,– (pp).