Diner pensant (vooravond congres) – 25 maart 2020

DSC04695

Programma

18.00     Algemene Ledenvergadering
Na de korte formaliteiten gaan we met elkaar in gesprek over de toekomstige activiteiten. Welke programma’s ben jij mee bezig? Op welke programma’s wil je kennis en ervaring delen met collega’s? Waar heb je ondersteuning bij nodig. Wat is een goed thema voor het komende LCGW congres? En vooral wat wil je inbrengen?

19.00     Eerste gang

19.30     Marianne van den Anker.
Voormalig wethouder en  ambassadeur van het programma ‘één tegen eenzaamheid’. Ze vertelt over enkele praktische nieuwe aanpakken, instrumenten tegen eenzaamheid. En kort wat over het actieprogramma. https://nl.linkedin.com/in/marianne-van-den-anker-37348135.

20.00     Hoofdgerecht

20.30     Thijs Jansen, directeur van Stichting beroepseer
Vertelt over Écht doen wat nodig is. Pleidooi voor kleinschalige effectieve jeugdhulp . Een werkwijze die in de gemeente Oude-Ijsselstreek is uitgeprobeerd in het eerste Alternatieven-lab. Een werkwijze van het Alternatieven-kabinet, waarin actief gewerkt wordt aan duurzame oplossingen. Voorbeelden zijn Buurtzorg Jong, Walhallab en de JIM aanpak, maar ook het manifest waarmee het boek afsluit. Lees meer in het opiniestuk op de site van Sociale Vraagstukken.

21.00     Dessert
Erna is er gelegenheid voor een borrel en natafelen.

22.00     Afsluiting
De stad in of naar je hotelkamer.

 

Praktische informatie

Datum: 25 maart
Tijd:     18.00 tot 22.00
Plaats: Goes
Locatie: Slot Oostende
Adres: Singelstraat 5
Kosten: gratis voor deelnemers aan het congres op 26 en 27 maart

Wil je bij deze smakelijke en inspirerende avond voorafgaand aan het congres zijn? Meld je hier aan.