Studiereis Childfriendly City of Leeds


Studiereis Childfriendly City of Leeds

16-05-2019 t/m 17-05-2018

 

Is jouw gemeente een Childfriendly city of van plan om te worden? Dan ben je van harte welkom op deze studiereis naar Leeds.

Leeds is al jaren een Childfriendly City. Ze werken daar met een appreciative inquiry methode. Doel is met elkaar vast stellen hoe ze met elkaar willen omgaan. Dit heeft ertoe geleid dat meer dan 70.000 inwoners een overeenkomst hebben getekend. Ervaar hoe ze met elkaar een kindvriendelijke stad zijn. De impact hiervan is enorm en kun je merken in de haarvaten van deze stad.

Tijdens deze studiereis maak je kennis met de methodiek, hoor je de achtergronden hoe Leeds hiertoe gekomen is. En natuurlijk hoor en merk je wat het oplevert. We hebben een conceptprogramma opgesteld.

Programme:

16th May

Arrive in Leeds

11:30: Welcome to Leeds – Politicians and senior members of Leeds Children’s Services

12:30: Lunch

13:15: What we are doing in Leeds – Child Friendly City, Voice and Influence of children

15:15: Break / Coffee

15:30: Visit to White Rose Shopping Centre – a child friendly Leeds ambassador

17:30: Return to Leeds. Check in at hotel

19:00: Dinner

17th May

9:00 – 11:30: an introduction to Restorative Practice. This will be an interactive training session

11:30 Break / Coffee in Colby’s Coffee Shop – a child friendly Leeds ambassador

11:45: A walking tour of the city of Leeds

13:00: Lunch

1:45: What next? A discussion about what each municipality will do with what they have seen and learnt from their visit to Leeds.

15:30: Close and depart

 

Ga mee op deze inspirerende studiereis. Voor de kosten hoef je het niet te laten. De bijdrage is slechts € 250,- per persoon. Je betaalt zelf je reiskosten ( € 100,-) en verblijfkosten (€ 100,-) . Naast deze geringe financiele bijdrage verwachten we wel een persoonlijke inzet. Wil je dat wij alles regelen dan is de bijdrage € 500,-.

We verwachten van deelnemers dat ze binnen 1 jaar de groep uit nodigen en laten zien wat ze in de eigen praktijk hebben gedaan met de opgedane kennis en ervaring tijdens de studiereis. Ook kan het zijn dat je een (kleine praktijk) opdracht krijgt in de gastgemeente Leeds. het idee daarachter is dat Leeds ook wat leert van onze komst.

Na aanmelding voor deze studiereis boek je zelf je reis naar Leeds, daarmee heb je de keuze om met de nachtboot te gaan (Rotterdam-Hull) op woensdagavond. Wij regelen vervoer van Hull naar Leeds en ontbijt en diner. Of je gaat met het vliegtuig van Amsterdam naar Leeds.

We zitten in hotel Premier Inn (Central Arena) in Leeds. Daar boek jezelf je verblijf. meer info over het hotel

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.