Training adviesvaardigheden


Training Adviesvaardigheden

Ben je beleidsmedewerker welzijn bij een gemeente? Pas begonnen of wil je een opfristraining? Dan is onze training wat voor jou! In onze training krijg je handreikingen voor een goed advies. Je krijgt inzicht in je rol en positie ten opzichte van wethouder, bestuur, management, instellingen en burgers. Er is veel ruimte voor de dagelijkse praktijk.

Inhoud

De training bestaat uit 3 modulen. In de eerste module leer je de verschillende vormen van adviseren kennen. Hoe adviseer je mondeling en wat zijn de kenmerken voor een goed schriftelijk advies. In de tweede module van de training leer je meer over de rol en positie van een beleidsmedewerker. Er is aandacht voor de relatie politiek, ambtenaar, instellingen en burger. In de laatste module gaan we in op jouw advies en jouw positie in de praktijk. Je krijgt meer inzicht in jouw mogelijkheden in het dagelijkse krachtenveld van een gemeente.

Trainingsmethode

De training beleidsmedewerker heeft een typische LCGW-aanpak. We werken vanuit de praktijk. We gaan aan de slag met oefeningen en casussen uit jouw eigen werk. Aan het eind van de training kan je jouw vaardigheden in de praktijk brengen met een acteur-wethouder. Deelnemers ervaren de training als tijdswinst. Door de uitwisseling met collega’s en de aangeboden handreiking gaat je werk direct beter.

Doelgroep

De training is vooral geschikt voor beleidsmedewerkers van gemeenten of van advies- en of detacheringsbureaus. De trainingsgroep is maximaal 12 personen. De training omvat in totaal drie losse dagen over een periode van 3 maanden.

Trainers

De training wordt gegeven door Chris Kuypers en verschillende gast-trainers.

Resultaat

Na afloop ben je in staat om een goed advies op te stellen en het effectief te verdedigen.

Data en kosten

De training wordt gegeven op 26 oktober, 23 november en 11 december. De locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding. LCGW leden kunnen voor slechts 100 euro deelnemer ( 1 persoon per gemeente). 2e persoon betaalt € 500,- . Deelnemers die niet komen opdagen krijgen een no-show rekening van € 500,-. Voor deelnemers van een niet-aangesloten gemeenten bedragen de kosten € 1.500,– per persoon.

Meer informatie bij Chris Kuypers, 06-19037179 (maandag tot en met donderdag van 9-12 uur).