Ger is er niet meer

IMG_20220608_122634 (002)

Deze week vernamen we dat Ger Keijzers is overleden. Hij is voor altijd in ons hart.

Zoals jullie wellicht weten is het LCGW in 1969 opgericht. Ger was er bijna vanaf het begin bij. Het was toen nog het Landelijk Contact Jongerenwerk (LCJ). Na de eerste decentralisatie van het jongerenwerk naar de gemeenten ontstond behoefte aan een netwerk. Collega’s ondervonden dat er veel te leren was bij de buurgemeenten. Ger noemde het over de horizon kijken. En dat ging al snel verder.

Veel internationale congressen werden met collega organisaties georganiseerd. Over de horizon kijken ging verder dan de landsgrenzen. Daarbij ging het altijd om vernieuwing. Om vernieuwing te organiseren schuwde Ger geen middel. Een discussie “”dood of de gladiolen”, over het bestaansrecht van inmiddels het LCGW werd door Ger aangewakkerd.

Jaren later schudde Ger de organisatiestructuur op. De leden kregen meer inspraak in het jaarcongres en de districten kregen de vrije hand inclusief budget om zelfstandig congressen te organiseren. En dat alles onder de bezielende leiding van financieel brein Ger. Ger werd terecht benoemd als erelid.

Ger ging als reiziger privé ook over diverse horizonten. Deze reis maak je alleen Ger. Je bent voor altijd in ons hart.

 

Chris Kuypers,

Directeur LCGW