Impressie en beelden congres Toekomst van de jeugdzorg

Inleiding Hans de Vroome
Arnhem kreeg een vernietigend rapport van de rekenkamer. Wethouder de Hans de Vroome vertelt openhartig over de toekomst van de jeugdzorg in Arnhem. Hoe kan een visitatie leiden tot een kans tot verandering. De video start in het kerndeel van zijn  presentatie.

Presentatie Gert Schout
Gert Schout, onderzoeker verbonden aan Amsterdam UMC, reflecteert op de achtergrond van
de huidige problemen en schetst een uitweg: van een praktijk en beleid gebaseerd op transacties naar een relationele benadering. Klik hier voor zijn Powerpoint – Werkconferentie Toekomst van de Jeugdzorg – 6 november 2020. De presentatie vind je op YouTube kanaal van het LCGW. Hij schreef recent een Whitepaper Gert Schout voor Boom Psychologie en Psychiatry.

Subgroepjes
Na de presentaties gingen we in subgroepen uit elkaar. Daar bedachten we samen oplossingen voor verschillende casussusen. De groepjes waren gemeleerd, ambtenaren, professionals en raadsleden werkten gezamenlijk aan de toekomst van de jeugdzorg. De casussen en oplossingen vind je op de link: Uitwerking borden.

Bouwen aan sociale kracht
De gemeente West Betuwe bracht een prachtig plaatje in. Het geeft overzichtelijk 7 knoppen voor grip in het sociaal domein weer. Klik hier voor de afbeelding Grip in het Sociaal Domein.

Ook interessant voor u
Begin van het jaar publiceerden Gert Schout en Bert Wienen verschillende artikelen over de toekomst van de jeugdzorg. Geinspireerd op voorbeelden uit IJsland en Australie pleiten ze voor een vernieuwend aanpak. Minder_jeugdhulp__Zorg_voor_een_ontspannen_samenleving.