Presentaties werkbezoek CFC bij de gemeente Papendrecht

Hartelijk dank voor je deelname aan “het werkbezoek CFC bij de gemeente Papendrecht”.

Hieronder vind je de link naar de presentaties.

Liesbeth - presentatie Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht

filmpje Suppord Papendrecht

Presentatie Jong Papendrecht Denkt en Doet Mee - 6 februari 2020

Filmpje bij presentatie Jong Papendrecht 

Presentatie Pilot Ontmoeting en verbinding Jongvolwassenen (18-25 jr)

Met vriendelijke groeten,

Namens Gert Vos voorzitter CFC-NL

 

Chris Kuypers

Ontmoet elkaar ook online op het LCGW-Channel

Zoals je misschien al hebt gehoord, is onlangs het Channel LCGW gelanceerd. Deze online community is onderdeel van het landelijke platform 1Sociaaldomein.nl. LCGW is dit channel gestart zodat LCGW-leden ook online een ontmoetingsplek hebben om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en elkaar te helpen met vraag & antwoord. Zo versterken en stimuleren we elkaar ook tussen de LCGW- bijeenkomsten door. Geïnteresseerde niet-leden zijn ook van harte welkom om me te doen op ons channel.

>> Ga naar het Channeloverzicht op 1SociaalDomein.nl, scroll naar beneden en volg het Channel LCGW. Nog geen deelnemer op 1SociaalDomein? Dan eerst even registreren.

 

Werkbijeenkomst toekomst Jeugdzorg

Hoe kom je van een contractuele naar een relationele benadering?

Op 1 februari en 14 juni zijn er twee werkbijeenkomsten in Groningen georganiseerd over de toekomst van de Jeugdzorg. Beide bijeenkomsten draaiden om de vraag: hoe kom je tot een andere Jeugdzorg? Aanleiding waren niet alleen de voortdurende budgetoverschrijdingen en de daarmee verband houdende roep om meer geld, maar ook de wachtlijsten en tot slot, het gevaar dat de jeugdzorg zelf voor kinderen en gezinnen betekent. Doel van beide bijeenkomsten was om samen met burgers, raadsleden, bestuurders, ambtenaren en zorgaanbieders praktijken te ontwikkelen waarbij de leefwereld aan zet komt en de kracht van relaties tussen mensen wordt benut, te beginnen in Noord Nederland. Naar aanleiding van de derde  bijeenkomsten schreef Gert Schout het artikel "IJsland in Noord-Nederland ofwel de wipwap van Bert Wienen " Lees Meer

/