Interview met Chris Kuypers: ‘Alleen fysiek congres dit jaar’.

40955843964_54356c0499_c

Hoe kijkt de LCGW aan tegen verzetten van het jaarcongres? Directeur Chris Kuypers licht toe.

Gaat het LCGW-jaarcongres door?

We krijgen de laatste weken veel vragen of het congres nog wel doorgaat. Dat is voor ons natuurlijk ook koffiedik kijken. Op dit moment worden veel congressen afgelast of omgezet naar een ‘online event’. Hoe het in februari zal zijn weten we niet.

Is er een kans dat het LCGW-congres wederom online gaat?

Nee, we willen het congres alléén fysiek houden. Dus mocht het niet door kunnen gaan in februari dan zoeken we een andere datum in 2022. Mijn voorkeur heeft de maand mei,

Waarom moet ik dit congres niet missen?

De transformatie in het sociaal domein is nog in volle gang. Ik zie gemeenten een oplossing zoeken in samenwerken. Maar, hoe krijg je die samenwerking op gang? Vaak leggen we de verschillende partijen op om samen te werken. Maar daarmee zijn we er niet. Er is veel aandacht en sturing nodig om betreffende partijen te laten samenwerken. We hebben daar vanuit onze gemeenten een belangrijke rol te vervullen.

Is er ruimte voor praktijk voorbeelden?

Jazeker. Van oudsher staat het LCGW jaarcongres bekend om zijn praktische aanpak. Dit congres gaat over samenwerken in de praktijk. We benaderen verschillende invalshoeken en verschillende rollen. Zo is er voor iedereen voldoende om mee te nemen en de volgende dag mee aan de slag te gaan.

 


 

Ben je enthousiast over het congres en besluit je na het lezen van dit interview te komen?

Meld je dan nu aan voor het jaarcongres.

Wil je eerst meer lezen over het congres en het programma, neem dan hier een kijkje.