LCGW Festival 6 7 maart 2024

LCGW festival 2024

6-7 maart 2024 in Emmen

Anders kijken, van denken naar doen.

Angst is mar veur eben, spiet is veur altied (Daniël Lohues)

 

De toekomstbestendigheid van het sociale domein staat onder druk. De zorg kost ons nu 100 miljard, over een paar jaar wellicht het dubbele. Het huidige systeem is financieel én sociaal niet houdbaar. Toenemende vraag naar hulp en ondersteuning van jong en oud, tekorten op de arbeidsmarkt en een steeds groter wordende kloof tussen mensen; het systeem kraakt.

Dit vraagt een andere werking van de samenleving en anders omgaan met onze gedeelde verantwoordelijkheid. Wij, inwoners, overheden, bedrijven en instellingen zijn die samenleving.   Samen zijn we aan zet. Onze opdracht is met elkaar te zoeken naar die toekomst en een nieuwe sociale werkelijkheid te maken. Maar hoe komen we daar?

Wij grijpen deze unieke kans aan. Samen gaan we al doende, struikelend en lerend op weg. We denken groot en doen klein.  We ‘spelen’ in experimenten en de praktijk van alle dag. We tonen lef en komen in beweging.  We vangen elkaar op als het eng of lastig is en maken veranderen leuk. Een pasklare oplossing hebben we niet. Maar met jou maken we die toekomst!

Elkaar spiegelen en inspireren met verschillende verhalen, gesprekken, doe-dingen en concrete voorbeelden.  Doe je mee?

 

Datum: 6 en 7 maart

Plaats: Gemeente Emmen

Meld je nu aan.

AANMELDEN
/