Werkbezoek CFC Papendrecht

pellerpop-550-resized

Concept!! (een in kijkje waar we achter de schermen mee bezig zijn. Het kan echt nog heel anders worden!)

 

Hoe stimuleer je maatschappelijke participatie van jongeren? Hoe ontwikkelen jongeren hun talenten en capaciteiten en wanneer zetten ze deze in voor de samenleving. Dat zijn vraagstukken waar het Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht mee aan de slag is gegaan.

Werkbezoek CFC Papendrecht

Door ondersteuning te bieden bij het omzetten van ideeën naar activiteiten, stimuleert het Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht de maatschappelijke participatie van jongeren en de ontwikkeling van medeburgerschap. Dit zowel individueel als collectief. Onder collectief wordt verstaan: in groepsverband tot de omvang van een evenement. Hierdoor ontwikkelen jongeren hun talenten en capaciteiten en kunnen deze inzetten in de samenleving. Tijdens dit werkbezoek krijg je een kijkje in de keuken van de organisatie van PellerPoP. Daarnaast kun je een presentatie van de gemeentelijk visie op dit project verwachten en een presentatie van het Jeugd en Jongerenwerk over de ondersteuning.

Datum:     Donderdag 6 februari 2020
Tijd:          14.00 tot 17.00 uur
Locatie:    Boeieraak 1, Papendrecht

Komt u ook? Aanmelden kan  < via deze link >.

Hoe ziet de middag er uit
Voorzitter Gert Vos van CFC Nederland en Laura Plak van de gemeente Papendrecht openen de dag . Zij geven ons hun beeld van een kindvriendelijke gemeente. Chris Kuypers is onze dagvoorzitter en begeleidt deze bijeenkomst op een interactieve wijze. Laura Plak en Evelien Korteland van de gemeente Papendrecht geeft de gemeentelijke visie op het jeugd en jongerenwerk weer. Daarbij besteedt ze met name aandacht aan het kindvriendelijke (CFC) aspect. Vervolgens zal ….. van het Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht vertellen over de ondersteuning die zij bieden aan de jongeren van Pellerpop. Uiteindelijk nemen de jongeren  …. En … van de organisatie van Pellerpop zelf het woord.
Daarnaast gaan we vooral met elkaar in gesprek. Want als het gaat om Childfriendly Cities of kindvriendelijke stad zijn we allemaal experts. De één weet in haar gemeente de brug te slaan tussen zorg en sociaal domein. De ander is een project gestart dat mensen helpt vrienden te maken. Zowel professionals als jongeren krijgen het woord. Zo wisselen we kennis en inspiratie uit om daarna vol energie te werken onze eigen kindvriendelijke gemeente. Doe mee en draag bij!

Komt u ook? Aanmelden kan  < via deze link >.
Kent u andere geïnteresseerden? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Met vriendelijke groet,
Gert Vos
Voorzitter CFC Nederland