Werkconferentie Toekomst van de Jeugdzorg – 24 maart 2020

markus-spiske-97Rpu-UmCaY-unsplash

De tekorten als kans om te veranderen

Toekomst van de Jeugdzorg

van een contractuele naar een relationele benadering

 

De transformatie van de jeugdzorg komt niet van de grond. Sterker nog er zijn meer kinderen in de jeugdhulp met verblijf, meer voogdijmaatregelen, slechtere toegankelijkheid van specialistische hulp, wijkteams die niet functioneren als eerstelijns jeugdhulp maar als doorverwijsorgaan en de wachtlijsten zijn niet opgeheven. Daarboven op komt bovendien dat veel gemeenten kampen met enorme kostenoverschrijdingen.

Hoe kom je tot een echt andere jeugdzorg en ander jeugdbeleid? Dat is de centrale vraag van de werkconferentie ‘Toekomst van de Jeugdzorg’.

Tijdens de werkconferentie gaan we samen met raadsleden, bestuurders, ambtenaren en zorgaanbieders ander beleid ontwikkelen waarbij de leefwereld aan zet komt en de kracht van relaties tussen mensen wordt benut. Ga je met ons deze uitdaging aan? Kom dan naar deze werkconferentie van 24 maart in Arnhem.

Programma op hoofdlijnen

Om 13.30 uur begint de conferentie met een inleiding van Gert Schout, warm pleitbezorger van meer zeggenschap in de jeugdzorg. Daarna wordt in twee workshopronden gewerkt om ander jeugdbeleid -en zorg in de praktijk vorm te geven. De werkconferentie wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Inschrijven en kosten

Je kunt je alvast aanmelden voor de Werkconferentie ‘Toekomst van de Jeugdzorg’ door te klikken op deze link: Aanmelden voor Werkconferentie.

De kosten voor deelname zijn €100 per persoon. Annuleren tot 17 maart is gratis, daarna is betaling verplicht. Mocht je toch onverwacht niet kunnen dan mag je natuurlijk altijd een vervanger sturen. De factuur wordt voorafgaand aan de conferentie door het LCGW verzonden. Let op dat je de voor jouw organisatie juiste factuurgegevens doorgeeft.

Graag tot 24 maart!

Met vriendelijke groet,

 

Joost Witlox (Kringwijs)
Gert Schout (Amsterdam UMC)
Chris Kuypers (LCGW)
Sisca Sytema (Sytema AUB)

 

Alle praktische informatie kort op een rij

datum:
24 maart 2019
13.30-17.00 uur + netwerkborrel
Zaal open 13.00 uur

locatie:
Parkstraat gemeente
Parkstraat 31a
6828 JC  Arnhem

Informatie
Sisca Sytema
06-24231530
info@sytema.nu