LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressFestival Programma

 

HOOFDPROGRAMMA


Donderdag 16 maart 2017

10.30 uur   Ontvangst  bij gastgemeente ’s-Hertogenbosch

11.00 uur   Netwerkbrunch

12.00 uur   De Vrije Denkers
Met humor en inspiratie zetten Arthur en Patrick het thema van het festival neer. In het filmpje kun je zien wat je te wachten staten. Klik hier

12.45 uur   Hoe beinvloed je menselijk geluk?
Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie en auteur van "Op naar geluk" en "het slimme onbewuste". Lees hier het artikel over de lezing.

13.30 uur  Stel je eigen programma samen op de festivallocatie
We hebben op diverse plekken een bruisend festivalprogramma. Er zijn keynotes, workshop, theaterwerkplaatsen, excursie en veel meer. Hiernaast staan wat voorbeelden wat je kunt verwachten. In een prezi zie je wat er meer is en waar. klik hier. 

14.00 uur    De kracht van Geluk
Leo Bormans  is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Voor dat boek ondervroeg hij 100 geluksprofessoren uit 50 landen. Geen dromers en filosofen maar onderzoekers en wetenschappers. Hun kennis en wijsheid verzamelde in The World Book of Happiness”.

16.30 uur   Train je brain voor succes 
Prof. Margriet Sitskorn is een van de bekenste sprekers van het moment op het terrein van de positieve psychologie. Wij zijn trots dat we haar bereid hebben gevonden voor ons te komen spreker. Een college dat je niet mag missen! Lees alvast meer over de lezing.

17.30 uur   Start rondtrekkend festival
Bussen met verschillende arrangementen staan klaar. Lees meer

 

____________________________________________________________

Vrijdag 17 maart 2017

 

8.00 uur    Ontbijt bij 2e gastgemeente Schouwen-Duiveland

9.00 uur    De bijdrage van de lokale voorzieningen aan geluk
Martijn Burger, Wetenschappelijk directeur van EHERO 

10.00 uur   De inclusieve samenleving van de City of Leeds (UK)
Andy Lloyd, Head of service Leeds City Council

10.30 uur   Stel je eigenprogramma samen
Op de festivallocatie zijn diverse workshops en masterclasses. Je kunt aan meerdere deelnemen of je gaat op werkbezoek bij een van de geselecteerde projecten van de gastgemeente Schouwen-Duiveland.

14.00 uur    Het geluksmodel in de zorg 
Prof. Hans Becker sluit af met schets uit de praktijk. Een overtuigende andere benadering van kwetsbaren Hoe geef je werkelijk vorm aan een inclusieve samenleving. Lees hier het artikel over de lezing.

 

 

Meld je nu aan voor het festival!

Keuze programma


Donderdag 16 maart 2017

Laat je verrassen op het festival door De Wasmannen, De Blauwe Engelen en de Smoothie Sisters. Of ga in gesprek met het platform voor jonge mantelzorgers. Verder stel je tijdens het festival zelf je programma samen. Klik op de link voor een prezi presentatie van het volledige dagprogramma. Een tipje van de sluier. Wat kun je zoal verwachten?

Mini symposium schoon gewoon: De eerste werknemers waar de poetsvrouwen allemaal directeur zijn. Lees meer

Workshop Preventief Professioneel Jongerenwerk
Workshop Sheila en Rianne van de gemeente 's-Hertogenbosch over Preventief Professioneel Jongerenwerk. Jongerenwerk nieuwe stijl in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Theater workshop gelukzoekers
Ga aan de slag met samenwerking, identiteit, ontmoeten, onthaasten en leer van en met vluchtelingen in een theaterworkshop.

Geluk in Twente
In Twente wordt al jaren gewerkt aan geluk in het sociale domein. Stichting Arcon richtte daartoe de Geluksacademie op. Van Geluksroutes voor sociaal geïsoleerde inwoners, werken met Menselijke Maat tot een samenwerking met Saxion en de Universiteit Twente. Centrale leidraad is de vraag 'hoe kom je van klacht naar kracht?' In deze lezing gaat Aad Francissen in op de wetenschappelijke aspecten van geluk. Met daarbij voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk. 

De Blauwe Engelen: Ervaar de gastvrijheid van ’s-Hertogenbosch. Meer dan 350 vrijwilligers zijn actief als gastheren en –vrouwen voor de stad. Overal in de stad zijn zij herkenbaar aan hun blauwe jasjes. Leer meer over dit project en hoor van vrijwilligers zelf wat het hen heeft opgeleverd.

Excursie een bijzonder kloosterhotel:  Met de Blauwe Engelen naar de Soete Moeder. Een bijzonder kloosterhotel waar speciale jongeren wonen, werken en leren.

Excursie Wijkonderneming De Copernikkel: Met de Blauwe Engelen naar twee locaties. De Copernikkel en de Fietswerkplaats.

 

Vrijdag 17 maart 2017

Ook deze dag stel je weer je eigen programma samen. Je kunt kiezen uit een bezoek op locatie bij de gastgemeente Schouwen-Duiveland, een masterclass op de festivallocatie, een workshop of een korte training. Hieronder een paar voorbeelden wat je kunt verwachten.

Odense Huis: Een inloophuis voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een taboedoorbrekend project naar Deens voorbeeld.

Dorpshuis Noordwelle: Bezoek aan het Dorpshuis Noordwelle. Het dorpshuis is opgeknapt door de bewoners en wordt zelfstandig gerund. Bovendien hebben ze een eigen elektrische vervoersdienst.

Zorgboerderij Bouwlust: Workshop: Hoe maak je van elke dag een feestje op een zorgboerderij. Waarin wij iets kunnen betekenen voor een ander, lekker en gezond eten, buitenlucht, dieren en muziek een verrassende rol spelen.  

De Duinen van Haamstede: Bezoek het woonproject en leer over levensloop geschikte woningen.

Samenwerking FC de Westhoek en jongeren: Een burgerinitiatief dat gericht is op ontmoeting van jongeren en ze betrekken bij sport. Resultaten zijn sportiever en zelfredzamer gedrag.

Grip en Glans: Een workshop van de gemeente Nieuwegein over eenzaamheid bij ouderen en werklozen. Ervaar zelf deze evidence based interventie tegen eenzaamheid.

De transformatie ben ik zelf: De maatschappij om ons heen verandert. We vragen een nieuwe houding en gedrag van inwoners en dat vraagt ook van onszelf een andere houding en gedrag. En dat willen we graag, maar dat gaat niet vanzelf. In een gezellige en actieve workshop zoeken we wat ons weerhoudt en hoe we daar mee kunnen breken. 

Gelukkig in een netwerk:  Kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen hebben net als alle jongeren,opvoeders en een 'thuis' nodig. Pleeg- of gezinshuisouders richten zich in een netwerk op wederzijdse ondersteuning en het benutten van de krachten in hun omgeving. Daar worden de kinderen en jongeren blij van en hun opvoeders en ouders gelukkiger.

De gelukscoach  In de gemeente Waalwijk hebben de thuiszorgorganisatie Actief Zorg en het team WijZ samen de handen ineen geslagen voor de inzet van een gelukscoach. 

Proeverij Deep Democracy Luisteren, leren, doen en ervaren. Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Ervaar het zelf. Een interactieve workshop van Spectrum.

Van Klacht naar Kans Een kennismaking met de nieuwste masterclass van het LCGW en BETERnu. Een masterclass over samenwerking in een complexe omgeving. Je leer ruimte creeeren voor het samenspel van vakmanschap, samenwerking en innovatie in het sociale domein.

Masterclass Sturen op geluk Er zijn wetenschappelijke indicatoren om te sturen op geluk. Maak kennis met de sturingsmogelijkheden voor  raadsleden, wethouders en beleidsmakers van gemeenten. Maak kennis met de praktijk van de gemeente Schagen.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Partnerprogramma

Voor je levenspartner hebben we een toeristisch cultureel programma. Het is mogelijk je kamer voor het weekend te verlengen voor een gereduceerd tarief. Klik hier voor meer informatie over het partnerprogramma.