De eerste spreker van het jaarcongres 2022 is bekend

anke siegers

Anke Siegers (organisatiepsycholoog, groeps-conflictbemiddelaar) heeft jarenlang ervaring in het ondersteunen van organisaties, overheid en gemeenten rond vraagstukken als: Zelfsturing, samenwerken met het sociale netwerk, Eigen Regie, Samenredzaamheid, Eigen Kracht, burgerparticipatie en regie/eigenaarschap in de jeugdzorg en de WMO.

Momenteel begeleidt en adviseert zij, op alle niveaus, organisaties, gemeenten en overheid in een werkelijke kanteling van het sociale domein. Gemeenten zetten hier in op de  door haar ontwikkelde ‘Nieuwe Route’ waardoor cliënten/burgers en hulpverleners/ambtenaren samen kunnen werken vanuit gedragen plannen. Sinds 2014 is ze ook onderdeel van het kernteam van Jan Rotmans, Nederland Kantelt.

Begin 2015 leidde ze het opzienbarende Sionsbergproject waar door middel van gekantelde besluitvorming 2300 betrokkenen samen besloten over de zorg in hun regio. Hieruit ontwikkelde zij communityprocessing, een vorm van De Nieuwe Route die naast geschikt voor grote conflicten ook wordt ingezet als vernieuwing van de lokale democratie